Мистерията около потресаващата смърт на обичания свещеник Ромил остава да стои неразгадана

По ирония на съдбата отидох да посетя един паметник в Гробищния парк в Айтос, а попаднах на заупокойната св.Литуртия за годишнината от кончината на свещеник Ромил.

         Навършиха се 4 години от внезапната кончина на ставрофорен иконом Ромил /Пею Ангелов Негозов – енорийски свещеник и председател на Църковното настоятелство при храм “Св. Димитрий Солунски” в град Айтос.

         Заупокойна св. Литургия в храма възглави Негово Високопреподобие архим. Димитрий – протосингел при Сливенска света митрополия, в съслужение с духовните надзорници ик. Йоан Петров, ик. Панайот Сотиров и свещ. Ромил Георгиев – енорийски свещеник и председател на храма.

         На гроба на покойния о. Ромил Сливенският митрополит Арсений отслужи панихида заедно с архим. Димитрий, ст. ик. Иван Ангелов – архиерейски наместник на Карнобатска духовна околия, ст. ик. Павел Гърбов, ик. Йоан Петров, ик. Панайот Сотиров и свещ. Ромил Георгиев.

         С течение на времето за починалия Ромил този път присъстващите бяха в тесен кръг: семейството, малцина енориаши, нямаше и общественици.

         Отец Ромил бе всеотдаен свещеник и ревностен в своето служение пастир, милеещ за светата църква, и като добър иконом се грижеше за възстановяването на храмовете, които обгрижваше. През годините се сприятелих с Ромил, виждахме се в Айтос, гостуваше и в Несебър в църквата „Св.Успение Богородично”. С Ромил говорихме и на тържеството по повод годишнината на 91-я рожден ден на вестник „Народен приятел“ и 110 години периодичен печат в Айтос. Ромил беше и инициатор за издигането на параклиса „Възнесение Лазарово” в гробищния парк.

         Свещеникът Ромил е извършвал и редица други добри дела в община Айтос, но и до днес мистерията около потресаващата смърт на обичания свещеник остава да стои неразгадана.