Участниците повишиха своите професионални компетентности и проявиха инициатива и творчество в работата си

         ПГТ „Иван Вазов“- к.к.Слънчев бряг участва в проект „Устойчиви практики в ресторантьорството“ по програма Еразъм + по договор № 2022-2-BG01-KA210-VET-000100096 с ЦРЧР.

         Проектът се провежда в три потока: от 09 юли до 14юли 2023, и от 31.10. -05.11.2023 6 учители от гимназията съвместно с 6 учители от ПГ по лека промишленост и туризъм , гр. Казанлък в партньорство с Асоциация MOST Италия, участваха в мобилност в Кастелето Тичино, Италия , област Ломбардия.

         Темата на проекта даде възможност на учителите да се запознаят и обучат в приготвянето на типични италиански ястия, за пролетно летния и есенно зимния сезон.

         Участниците в проекта повишиха своите професионални компетентности и проявиха инициатива и творчество в работата си, благодарение на компетентната помощ на наставниците и под вещото ръководство на Александра Бонисоли и Лучия Велева – управители на партньорската организация от Италия. След проведен изпит в края на обучението, участниците получиха EUROPASS сертификати.

         Едновременно с това имаше организирана богата културна програма – учителите посетиха градовете Сесто Календе, Стреза, Арона и Милано и се запознаха с културните и исторически забележителности в градовете и околностите. Бяха сърдечно посрещнати от учители и ученици в професионална гимназия по туризъм гр. Стреза.

         От 27.09. – 02.10. 2023 осем участници в мобилността от Италия посетиха гр.Казанлък , гр.Несебър , гр.Поморие и к.к. Слънчев бряг. Бяха запознати със забележителностите от района, както и със спецификата на кулинарните региони.

         Българската роза присъстваше в шедьоврите , сътворени от младите кулинари на гр.Казанлък, а рибните деликатеси на несебърските ученици не отстъпваха по вкус на техните съученици. Участниците в мобилността от Италия участваха в приготвянето и дегустация на традиционни ястия от двата региона.