В навечерието с предизборни размисли за Несебър

         Предприемачи, финансисти, икономисти, юристи, адвокати, пиари, бизнесмени, ресторантьори, хотелиери, земеделци, търговци, инженери, мениджъри, метеорологичен наблюдател, висшисти с по няколко магистратури, полиглоти и прочие кандидати за съветници (общо 219 души ) се домогват до общинската власт. В голямата си част неразпознаваеми за масовия избирател, както с делата си до момента за благото на града и селищата в общината, така и с визията си на манекени на многобройните плакати и други агитационни материали.

         Абсурдно звучат и голяма част от идеите им за бъдещето на общината, които се популяризират от многобройни фейсбук групи, които обикновено имат развлекателен характер. Предизборно там се лее предимно злоба и негативизъм, отрича се почти всичко направено до момента, публикуват се очернящи материали за действащата власт, взаимствани от няколко анонимни специално създадени за изборите сайтове.

         Не липсват и написани от външни пиари интервюта на бъдещи управляващи с грижливо подбрани въпроси и отговори, които и през ум не могат да минат на повечето интервюирани, да не говорим, че и трудно биха ги артикулирали. Впечатляващата им експертиза по целия спектър на дейностите в общината поне до момента се свежда до говорене в бъдеще време и почти никакви реални действия в настоящето или в близкото минало. А програми с по няколко добри намерения по отделните ресори звучат в повечето случаи наивно и пожелателно.

         Предизборният пейзаж се освежава от събрания и срещи разговори, гарнирани с щедри обещания, монолози в стил Зеленски, подаръци, почерпки, снимки със симпатизанти, ръкостискания, фалшиви усмивки, хвалебствени видеоклипове, слухове за нерегламентирани практики в изборния процес и още, и още.

         Горещата климатична и политическа есен в Несебър обогати и местния фолклор, касаещ най-вече броя и външния вид на мераклиите за съветници, заменили анцуга с костюм.