СТРОИТЕЛСТВОТО НА ИНФРАСТРУКТУРА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР, ЗАЛОЖЕНО В МАНДАТ 2019-2023, ПРОДЪЛЖАВА

         Продължава осъществяването на проектите на Община Несебър за инфраструктурно обновление и създаване на качествена и съвременна среда на живот за жителите на всички населени места. Обектите, по които се работи, са заложени в мандат 2019-2023 и са част от строителната програма на общината.
В момента се извършва реконструкция на парковото пространство и детската площадка срещу северния вход на СУ „Любен Каравелов“. Обектът се изпълнява според времевия план, заложен от общината. Вече са монтирани нови уреди – катерушки, пързалки и др.

         Общината е в готовност за начало на дейности по основен ремонт на още една детска и на две спортни площадки в Новия Несебър. Ще бъдат подменени спортните и детски съоръжения и ще се положат нови ударопоглъщащи настилки.

         В Стария Несебър продължава ремонтът на сградата на етнографския музей по проект „Ревитализирани пространства в световната културна ценност Старинен град Несебър – Етнографски музей“ с финансиращ орган: Оперативна програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. В рамките на проекта ще бъде доставена съвременна мултимедийна техника и ще се организира нова постоянна етнографска изложба.
Преди дни приключи монтажът на крайпътни осветителните стълбове в района от Куру дере до първите къщи на с. Кошарица. Така общинският път с комбинирана алея за велосипедисти и пешеходци от Слънчев бряг до Кошарица е изцяло осветен. Поставена в хоризонталната маркировка по велоалеята и са монтирани ограничителни парапети , където е необходимо.

         Цялостно са преасфалтирани улиците „Иван Вазив“, „Ивайло“, „Г.С. Раковски“, „Гоце Делчев“, „Хан Крум“ и „Яворов“ в гр. Свети Влас. С подменено асфалтово покритие е площадът над културния център в града.

         В селата Оризаре и Гюльовца продължава подмяната на водопроводната мрежа. Чрез замяната на старите съоръжение със съвременни, ще се постигне подобряване на водоснабдяването и битовите условия за жителите на двете села. Дейностите се извършват с външно финансиране.
Санирането на новата многофункционална сграда с пенсионерски клуб в с. Баня е пред приключване. Предстои оформлението на вертикалната планировка и интериорното пространство. Финансирането се осъществява със средства от бюджета на общината.

         Строителни дейности в гр. Обзор протичат по ул.“Рибарска“, където се извършва подмяна на тротоарната настилка. Укрепване се извършва по ул. „3-ти март“. Започват укрепителни дейности по ул. „Младежка“.

         Поддръжката на зелените площи, парковите пространства, пътната и улична инфраструктура и общинските сгради с публично предназначение се извършва според утвърден план на дейностите, приет от ресорните звена в Община Несебър.ОН