Разширяват гробищния парк в Несебър

         По предложение на Виктор Борисов – зам. кмет на Община Несебър общинските съветници гласуваха за придобиване право на собственост чрез закупуване на ПИ 61056.37.1 по КККР на с. Равда за разширение на гробищен парк Несебър.

         Общинският съвет с 18 гл. „за“ и 3 гл. „Въздържали се“ от гласували 21 общински съветници прие решение №230.На основание чл.21 ал.1 т.8 от ЗМСМА, чл.34 ал.2 от ЗОС, Общински съвет Несебър дава съгласие да се придобие от Община Несебър чрез закупуване ПИ 61056.37.1 по КККР на с. Равда, на площ от 35 979 кв.м, м.“Хендек Тарла“, с предназначение на територията „Земеделска“, начин на трайно ползване др. вид нива срещу цена от 600 000 лв. без ДДС от наследниците на Андон Георгиев Главов, в качеството им на собственици на имота, като разходите по сключването на сделката /данъци и такси/ да са за сметка на Община Несебър.

         Продажната цена ще се изплати на наследниците съобразно квотите им на съсобственост след представяне на банкова сметка.

         С решението упълномощават кмета на Общината, или упълномощено от него лице, да сключи договор за закупуване на имота и условията по т.1 и да определи останалите условия по сделката.