Проведоха се консултациите на представителите на партиите по СИК на парламентарните избори в Несебър

      По покана на и.д. кмет на Община Несебър заместник-кметът Виктор Борисов се явиха оторизираните представители на партии и коалиции за парламентарните избори на консултации по СИК в Несебър.

         Представителите бяха от: „ГЕРБ-СДС”, „Продължаваме промяната – Демократична България”, пп „ДПС”, пп „Възраждане”, кп „БСП за България”, пп ”Има тъкъв народ”.

         Започнаха консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии, за произвеждане на избори за народни представители на 27 октомври 2024 г., след което ще бъдат обявени официално окончателните консултации.

         По дневния ред всеки от представителите на политическите партии и коалиции представи: заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 50-то Народно събрание; пълномощни с които участниците са упълномощени или преупълномощени да участват в консултациите, писмени предложения за членове на СИК, списъци с резервни членове.