Тони Димитрова и певицата на народа Ивана ще пеят в Свети Влас

         На 2 май обявяват Свети Влас официално за празничен и неприсъствен ден

         На 30 април предстои гласуване на общинските съветници в Несебър за обявяване на 2 май за празничен и неприсъствен ден гражданите на кметство Свети Влас.

         Предложенията за празничния официален ден са от кмета на Свети Влас Иван Николов, областният управител на Бургаска област Пламен Янев и кмета на Община Несебър Николай Димитров.

         Предвид близостта на 2 май, като календарна дата и предстоящата подготовка на празничния ден, на основание чл.60, ал.1 от Административнопроцесуалния кодекс кметът на Община Несебър Николай Димитров е поискал пред гласуването на 30 април, да се допусне предварителното изпълнение на решението.

         Летният Атанасовден ще се чества и на 160-годишнината от храма „Свети Атанасий Велики” с тържествена Света литургия за здраве на жителите, за просперитет и благоденствие на града.

         Празничната програма на 2 май започва с диджей Дамян от 17.30 ч., а след това е приветственото слово на кмета на Свети Влас Иван Николов. Всички прояви ще са на открита сцена пред сградата на кметството.В програмата са включени още изпълненията на: танцово студио „Импулс“, хор „Детелина“, танцов състав „Колорит“, танцова група „Несебър“ към народно читалище „Яна Лъскова“ 1905, детския танцов състав към народно читалище „Пробуда 1938”.

         От 18,30 ч. ще пее Тони Димитрова, а от 19,30 ч. ще пее певицата на народа Ивана.Празничната заря е за най-накрая.