Насрочени са консултации за определяне съставите на СИК на територията на Община Несебър

         По покана на кмета на Община Несебър ще се състоят консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Несебър за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 09 юни 2024 г.

         Поканата е до ръководствата на: КОАЛИЦИЯ „ГЕРБ – СДС“ – София, район Триадица, НДК, Административна сграда, ет. 17, КОАЛИЦИЯ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“- София, ул. „Цар Иван Асен II“ № 23А,ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“- София, бул. „Ал. Стамболийски“ № 45А,ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“ – София, бул. „Христо Ботев“ № 111,Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“- София, район Възраждане, ул. Позитано № 20, п.к. 382,ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“1463 – София, район „Триадица“, пл. „България“ № 1, НДК, зала 12.

         На основание чл. 91 и сл. от Изборния кодекс /ИК/, кметът на Община Несебър отправя обявената покана към ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание за участие в консултации за определяне на съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Несебър на 29.04.2024 г. (понеделник) от 10:00 часа.

         Консултациите ще се проведат в заседателна зала в сградата на Община Несебър, ул. „Еделвайс“ № 10, ет. 1. За участие в тях, на основание чл. 91, ал. 4 от ИК, представителите на политическите партии и коалиции, следва да подготвят и представят необходимите документи.

         В консултациите ще участват парламентарно представените партии и коалиции, а именно: Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“, ПП „Възраждане“, ПП „Движение за права и свободи“, Коалиция „БСП за България“ и ПП „Има такъв народ“.

         В консултациите може да участват и други партии и коалиции.