„Несебър” скъси разликата със „Спартак 1947”-Пловдив

.

         „Несебър” скъси разликата със „Спартак 1947”-Пловдив

         „Несебър” победи „Спартак-1947” с 3:2 и скъси разликата с водача в Югоизточната трета лига.

         Домакините от „Несебър” изиграха най-силния си мач от началото на годината и върнаха интригата за първото място. Несебърските футболисти доминираха тотално през първото полувреме и още в 19 мин. след центриране от корнер с глава Кристиян Парашкевов поведе мача с 1:0.

         В 34 мин. след центриране отдясно не бе изчистено от гостите, от което се възползва Антон Узунов, който отблизо прати топката в мрежата за 2:0.

         Още пет възможности пропиляха футболистите на „Несебър” пред пловдивската врата. Секунди след почивката Георги Лазаров от гостите уцели гредата от фаул.

         В 53 мин. „Несебър” почти предреши крайния изход. Нуретин Пюскюлю засече с глава центриране от фал за 3:0.
„Спартак 1947” стигна до попадение в 64 мин. Центриране от фал бе засечено с глава пред вратарското поле от Тодор Тодоров за 3:1.

         В 73 мин. гостите върнаха интригата, след като получиха изключително спорна дузпа. Целият отбор на домакините протестира срещу решението на главния съдия Николай Николов, което обаче не доведе до нищо. От бялата точка пък Венцислав Гюзелев бе точен за 3:2.

         Домакините имаха сериозни претенции за съдийството в мача. Имаха претенции за неотсъдени две дузпи в тяхна полза – за нарушение срещу Никола Гелин и игра с ръка на пловдивски състезател. Те претендираха и за пресилена дузпа, отсъдена за пловдивският тим.

         Главен съдия на мача бе Николай Николов от Хасково, а Владимир Хубанов и Юсуф Караали бяха от Кърджали. Четвърти съдия бе Павлин Тютюнджиян, който по принцип е от Хасково, но от няколко години се води към бургаската съдийска колегия. Делегиран от БФС бе Димчо Марков от Хасково.

         Така или иначе спартаковци не успяха да избегнат поражението, което е едва второ за тима от 31 мача. В същото време „Саяна”- Хасково разби „Ямбол” с 5:0 и се доближи на 2 т. до лидера, а след скъсената разлика със „Спартак 1947” „Несебър” има 3 т. по-малко.

         На 27 април „Несебър” гостува на „Ямбол 1915” .