Несебър ще чества 65 годни от учредяването си като община

         Предстои честването на 65-тата годишнина от учредяването на Община Несебър като самостоятелна административна единица в рамките на Република България.

         Учредяването на новата община е следствие от указ на Президиума на Народното събрание на НРБ № 29 от 23 януари 1959 г., с което Несебър престава да бъде част от Поморийска околия. Усилената подготовка за отделянето започва в края на 1958 г. Учредителната сесия на Градския общински народен съвет-Несебър се състоя на 10 април 1959.

         Двадесет години по-късно, с уедряването на Община Несебър, в нея влиза Обзор с всичките си съставни селища.През годините общината постигна много успехи и признание и това се дължи на последователната политика на поколенческа и административна приемственост, чрез която се осъществяват и надграждат най-значимите за развитието на общността проекти.

         Така вече 60 години Несебър се развива и превръща в една от най- представителните общини на България .Тя се радва на завиден прираст на населението. Общинското ръководство разгръща политики в сферата на социалните услуги, образованието, грижата за младите семейства и възрастните жители паралелно с инфраструктурни и културни проекти.

         Всичко това прави Несебър една от най-модерните и отговарящи на европейските изисквания и стандарти общини.Честването на 65 – годишнината на община Несебър ще се състои през м. май.