„Несебър” загуби още една точка е вече е на трето място

         „Несебър” гостува на „Секирово” (кв. Секирово, Раковски) ,мачът завърши 3:3 в 28 кръг на Югоизточната Трета лига, като по този начин „Несебър” вече не е на второ, а на трето място.

         Гостите влязоха лежерно в срещата, а домакините вихрено и набързо вкараха два гола. Стефан Рабаджийски откри само след 180 секунди игра. Запрян Запрянов удвои в 9 мин.

         Едва тогава футболистите на „Несебър” се събудиха. Кристиян Парашкевов намали – 2:1 в 32 мин. Никола Гелин тресна гредата на тима от Раковски. Съотборниците му поискаха от съдията наказание за играч на „Секирово”, който удари с лакът Нуретин Пюскюлю и се появи кръв по лицето на футболиста от „Несебър”.

         Все пак Парашкевов изравни в 60 мин. В 67 мин. обаче Иван Гендов реализира трето попадение за „Секирово”. После от „Несебър” поискаха дузпа за нарушение на Гендов, но рефера подмина безмълвно протестите им.

         Накрая Тодор Петров възстанови равенството в 74-ата мин. Съотборникът му Радослав Терзиев уцели гредата и по този начин пропусна да донесе победата на „Несебър”.

         А ето какво коментира след мача президентът на „Несебър” Недялко Москов:

         „Веднага след края на мача, написахме, че подаваме жалба срещу съдийството. Ще го направим утре. Претенциите ни към главния арбитър Георги Иванов са две. Първата, че не санкционира футболиста на домакините Иван Гендов, затова, че удари с лакът и разкървави лицето на нашия състезател Нуретин Пюскюлю.

         Втората, че не отсъди дузпа в наша полза за нарушение пак на Иван Гендов. Георги Иванов ръководи мачове в професионалния футбол, но вчера не се справи. За мен той е страхлив съдия. В първата ситуация има удар, кръв по лицето, а картон няма. Поне жълт. Но ако го беше вдигнал, щеше да признае, че има нарушение, което пък беше брутално, за червен картон. После не свири дузпа и Гендов, който я извърши (срещу Никола Гавов) след това вкара за 3:2. Твърдо подчертавам, че нямам претенции към Секирово, отбора му и феновете от град Раковски. Всичко на мача беше нормално. Двете съдийски грешки за които стана дума обаче наклониха везните”.

         В следващия кръг на 13 април „Несебър” приема „Гигант”- Съединение.