Откриха паметника на световния и европейски шампион по вдигане на тежести Белослав Манолов

         Плевенският скулптор Венцислав Василев създаде красив паметник на световния и европейски шампион по вдигане на тежести на България Белослав Манолов.

         Създаването на паметника е сбъдната мечта за жителите на Обзор. Нейното реализиране става възможно с щедрите дарения на семействата Яневи и Иванови, а благодарение на НЧ „Изгрев 1927“ – гр. Обзор.

         Присъстващите на събитието имаха възможност да видят световната купа, завоювана от Белослав Манолов през 1981 г. в град Лил, Франция, както и много други лични негови награди.

         Офиалното откриване на паметника уважи и скулпторът Венцислав Василев, който създава творбата си с огромна любов и чувство на отговорнст към поставената творческа задача – да пресъздаде обаянието и силния дух на шампиона, които да вдъхновяват поколения българи.

         Гости на събитието са още Манол Тодоров – заместник-кмет по спорт и туризъм в Община Бургас, Върбан Кръстев – председател на Общинския съвет – Несебър, и представляващ кмета на Община Несебър Николай Димитров, Недялко Йорданов – общински съветник от Общинския съвет – Несебър, Радостин Димитров – председател на Спортния клуб “Белослав Манолов“ – Обзор, Марко Кръстев – първият треньор по вдигане на тежести на Белослав Манолов, Янчо Роев и Гергана Роева – съответно брат и съпруга на легендарния щангист, както и негови роднини и приятели.

         Слова за именития спортист поднесоха Христо Янев – кметът на град Обзор, и Манол Тодоров – зам.-кметът по спорт и туризъм на община Бургас. Поздравителен адрес беше прочетен от името на Димитър Николов, кмет на Община Бургас.

         Деца от IV-та смесена група на Детска градина „Обзорче“ поздравиха гостите с песен, а Цанка Тодорова рецитира свое стихотворение, посветено на Белослав Манолов.