Вино и любов, любов и вино в съзвучие с „Тоника СВ” на Трифон Зарезан

         За единадесета година Община Несебър ще отбележи 14 февруари със събития, посветени на любовта и виното.Топлината от нежността и любовното опиянение отново ще бъдат в центъра на един вълнуващ празничен ден в зимното очарование в най-романтичния български град.

         На Трифон Зарезан по традиция несебърското село Гюльовца отбелязва Празника на младото вино. Честването на светеца-закрилник на лозарите и производителите на опияняващия елексир ще започне със зарязване на лозовите масиви в населеното място, известно с качеството на вината, произведени от местни майстори. Празненствата ще продължат в центъра на Гюльовца, където ще бъде обявен тазгодишният победител в конкурса за най-добро вино.

         „Сребърна сватба“ е събитие, с което Община Несебър ще почете семействата, сключили граждански брак преди 25 години. Церемонията, която е с начален час 11.00, отново ще се проведе в ритуалната зала на Старото кметство и за трети път ще бъде водена от кмета на Несебър Николай Димитров. С това изключително емоционално, специално и романтично събитие общината отправя комплимент към двойки, чийто брак е устоял на предизвикателствата на времето и бурите на живота, а любовта им е съхранила силата си, събрайки двама в едно неразривно цяло.

         Празникът на любовта и виното ще продължи от 12.00 ч. на пл. „Жулиета Шишманова“ с концерт на народната певица Жечка Сланинкова, която ще покани присъстващите на кръшни хора и всенародно веселие в ритъма на българския фолклор.
От 17.00 часа в Артиум център ще бъде открита изложбата „Любов и вино“ на Дружеството на несебърските художници. Местните майстори на четката ще представят изпълнен с цветове и нюанси спектакъл на чувствата, топлината и омаята на морския бряг.

         Едно от събитията, с което тазгодишният 14 февруари ще остане незабравим, е концертът на „Тоника СВ“. Обичаните изпълнители от една от най-талантливите и доказали своето място на българската музикална сцена формации, ще отбележат Празника на любовта и виното заедно с гражданите и гостите на Несебър на площад „Жулиета Шишманова“ от 17.30 часа.ОН