Многофункционалната спортна зала „Арена Несебър“ заработи

         Многофункционалната спортна зала „Арена Несебър“ вече е със запълнен график за ползване в следобедните и вечерните часове и в почивните дни.

         В залата на закрито тренират отборите на Баскетболен клуб „Несебър“, Гимнастически клуб „Море“, Хандбален клуб „Петър Бабев“, Тенис клуб „Егалите“, Хандбален клуб „Поморие” и групи от граждани, желаещи да спортуват и да физически активни.

         През февруари тренировъчна дейност в залата започват и грациите на гимнастически клуб „Триумф“ .
Все още се уточнява графикът и с други общински и гостуващи клубове, практикуващи спортове, съвместими с условията, които зала „Арена Несебър“ предоставя.

         Най-новото спортно съоръжение на Несебър вече приема и резервации за провеждане на спортни форуми. За сега залата е заявена и запазена за две големи състезания – Международен турнир по спортни танци, които ще се проведе през септември и Национален турнир по карате през юни.

         Интересът към многофункционалното съоръжение „Арена Несебър“ продължава да нараства и запитвания за провеждане семинари и тренировки се приемат както за студените месеци, така и за летните дни.

         Още от момента на пускането си в експлоатация закритата спортна зала започна да изпълнява функциите и целите, заложени в общинските планове– да съдейства за развитие на спорта сред гражданите на общината и да привлича отбори и клубове от страната и чужбина, спомагайки налагането на Несебър като дестинация за спортен туризъм.