В Кошарица обявиха майсторите на домашния суджук

         За тринадесети път в Кошарица честваха Празника на домашната наденица.
Събитието се организира и провежда с подкрепата на Община Несебър. Проявата, която е намерила своето място в културния календар на общината и всяка година придобива все по- голяма популярност, отново привлече много посетители, дошли да се повеселят, да вкусят от домашно приготвените месни деликатеси и да приветстват победителите в традиционния конкурс за най-вкусен домашния суджук.

         Специално подбраното тричленно жури, след внимателна дегустация на продукцията на участниците в конкурса за най-вкусно домашно мезе, обяви имената на майсторите: първи –Ангел Стойчев; Мехмед Лятиф –втори и Борислава Анчева – трета.
Победителите получиха грамоти за доказано майсторство в кулинарното изкуство от кмета на Кошарица Валентин Станчев. Всички, уважили празника в Кошарица, имаха възможността да се насладят на прясно изпечена наденица и чаша червено вино.

         За празничното настроение на присъстващите се погрижиха Танцовият състав и ПГ „Магия“ към местното читалище „Светлина – 1928“, Хор за гръцки песни „Месамбрия“ и ТС „Месамбрия“ към НЧ „Яна Лъскова-1905“- Несебър, група „Морски бриз“ към Пенсионерски клуб в Несебър-Нова част, Група за автентичен фолклор и танцов състав към читалището в гр. Китен и Женска и мъжка фолклорни групи към читалището в Казичене и др.

         Празникът на домашната наденица е една от традиционните за общината прояви, даващи възможност на хората да общуват, да се веселят, да се сближават и да обменят кулинарни рецепти в духа на народните традиции.