Водачът „Спартак”-Пловдив не успя да победи „Несебър”

         Водачът „Спартак” – Пловдив не успя да победи „ Несебър” и мачът завърши при резултат 1:1 в двубоя помежду си от 12-ия кръг на Югоизточната Трета лига.

         Георги Лазаров откри резултата в 18 мин., но малко по-късно Виктор Янев изравни за гостите в мин. През втората част темпото поспадна и до повече попадения не се стигна. Така „Спартак” и „Несебър” си поделиха по една точка.

         Първата интересна ситуация в двубоя дойде в 10-ата минута. Тогава Георги Лазаров бе изведен добре и остана сам срещу вратаря на Несебър. Ударът на седмицата на Спартак обаче премина встрани от вратата.

         В 18-ата минута домакините откриха резултата. След хубава комбинация между футболистите на пловдивчани Тодор Тодоров се оказа на добра позиция в наказателното поле, но бе заобиколен от играчи на Несебър. Вместо да стреля, той подаде наляво към открития Георги Лазаров, който с прецизен удар вкара за 1:0.

         В 26-ата минута гостите изравниха. След центриране от фал топката бе отклонена на близката греда, а след това Виктор Янев малко пред голлинията засече с глава и не сгреши за 1:1.

         До края на полувреме повече попадения не паднаха, като гостите имаха една много опасна ситуация в 30-ата минута, която обаче не доведе до гол. Така резултатът бе равен след първите 45 минути.

         Второто полувреме започна двуостро с няколко опасни атаки и към двете врати. След силните начални минути темпото поспадна и интересните положения ставаха все по-малко. Резултатът се запази до края на мача и така Спартак и Несебър не излъчиха победител. Във финалните секунди Николай Дросев излезе сам срещу вратаря на Спартак, преодоля гол, но не успя да отправи точен удар.

         На 14 октомври „Несебър” приема отбора на „Ямбол 1915” – Ямбол.