ПРЕД ГОЛЯМ ИНТЕРЕС НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПРОВЕДЕ ПРЕДИЗБОРНА СРЕЩА С ЖИТЕЛИТЕ НА ГР. СВЕТИ ВЛАС

         Предизборната среща на Николай Димитров с жителите на гр. Свети Влас премина при пълна зала и голям интерес.

         „Благодаря на всички мои съграждани за подкрепата и за конструктивните предложения. Нашата общност е успешна, защото ние, гражданите, сме сплотени! С удоволствие Ви съобщавам, че общината започна подготовка за изграждане на кръгово кръстовище на път Е 87 при разклонението за Кошарица и Слънчев бряг.“ – заяви г-н Димитров.

         Начало на срещата бе дадено с отчет на цялостната дейност на общината за периода на мандат 2019- 2023 и продължи с представяне на новите идеи и планове за развитието на гр. Свети Влас.

         Г-н Димитров отбеляза, че средствата, предназначени за благоустрояване се разпределят пропорционално, според приетите планове за развитие на селищата в общината, като основният принцип, възприет и наложен през последните четири мандата, е недопускане изоставането на нито едно населено място.

         Един от важните за жителите на Свети Влас обекти, който бе открит през 2022 година, е стадионът в града. Той, освен че задоволява нуждата на гражданите от подходящ спортен терен, е и част от мрежа от модерни и функционални съоръжения, на които се провеждат международни турнири и национални състезания. „Продължаваме да работим за налагане на община Несебър като дестинация за спортен туризъм. Ние осигуряваме тренировъчно-състезателната база и няма да спрем да надграждаме. Продължаваме да разработваме и идеята за възстановяване на кемпер туризма в общината и за промотиране на културен, религиозен и здравен туризъм.“ – каза г-н Димитров.

         Непосредствено над стадиона общината е разработила проект за игрища и парк за рекреация с мини футболно игрище, мултифункционално игрище за баскетбол и волейбол и паркинг зона. Паркът ще представлява мрежа от панорамни алеи, панорамни площадки и водни огледала, места за обекти за обществено обслужване и атракцион.

         През периода на мандат 2019-2023 в гр. Свети Влас бяха извършени редица дейности по благоустрояване чрез строителство на нови и основен ремонт и рехабилитация на съществуващи инфраструктурни обекти – паркинги, улици, тротоари, улично осветление, зелени и паркови площи. Образователната инфраструктура в Свети Влас е обект на непрекъснато усъвършенстване. Последно се изграждат нови игрища в двора на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“, има и проект за саниране на сградата. И двете мероприятия се финансират с привлечени по външни програми средства.

         Плановете на общината за развитие на Свети Влас, които г-н Димитров представи, включват превръщането на местност „Инцараки“ в квартал на града. Изработен е проект на улици в местността и проект за отводняване на улици, като предстои да се изготвят оценки по чл. 210 от ЗУТ във връзка с процедура за пpexвъpляне в пoлзa нa oбщинaтa на пpoцeнтнa чacт oт плoщтa нa частните имoтитe, нeoбxoдима зa изгpaждaнe нa oбeĸтитe нa зeлeнaтa cиcтeмa, нa coциaлнaтa и нa тexничecĸaтa инфpacтpyĸтypa – пyбличнa coбcтвeнocт.

         Г-н Димитров поясни, че детската градина в кв. “Русалка“ не е забравен проект. Нейното строителство в момента се задържа, защото функциониращата ДГ “Делфинче“ има капацитета да приеме и обучава всички деца в Свети Влас. „Пренасочваме финанси към по-необходими и полезни за общността дейности.“- уточни г-н Димитров.
Община Несебър предвижда разширение на гробищния парк в Свети Влас и преместване на базата на ОП БКСО извън границите на града. Непосредствените планове на общината включват строеж на ново улично осветление по ул. “Раковина“ и частично по улиците „Родопи“ и „Ясен“.

         В края на срещата г-н Димитров уточни, че Община Несебър е финансово стабилна и успешна, защото провежданата в четирите предишни мандата политика е балансирана, но и амбициозна и с поглед в бъдещето на община Несебър.ИК