Кандидатът за кмет на Несебър Николай Димитров даде мощен старт на кампанията си

         Пред препълнена зала кандидат-кметът представи мотото си: „Силни сме, защото сме семейство“Кандидатурата на Николай Димитров е издигната от Инициативен комитет, а подкрепата си за нея са декларирали 7364 жители на общината, което е впечатляващо.

         „Знам, че винаги мога да разчитам на вас, както и вие може да разчитате на мен. Всички знаете, че в годините кандидатурата ми за кмет на Община Несебър е издигана от Инициативен комитет, защото за мен е важна подкрепата на съгражданите ми! Аз не съм нечий аватар, всички ме познават и знаят какво да очакват от мен. Никога не съм допускам и няма да допусна частно – корпоративните интереси да завладеят нашата община. Заради това зад мен стоят всички жители, които през годините са ме подкрепяли”, заяви в емоционално обръщение Николай Димитров.

         Николай Димитров отчете изпълненото през последния мандат, а то не е никак малко – зала „Арена Несебър“, обновени детски градини и училища, реконструираното пристанище в Стария град, новият стадион в Свети Влас, обновената визия при входа на Стария град, парк със спортни обекти в комплекс „Черно море“, новият безплатен паркинг до стадиона в Несебър и немалкото работа във всички населени места.

         Сред големите успехи на Николай Димитров бе и запазването на Несебър в листата на световното културно-наследство ЮНЕСКО, откъдето тази година бе извадена дори Венеция.

         Един от най-интересните проекти е свързан с изграждането на втори амфитеатър, който да е два пъти по-голям от античния в Стария град. Идеята е откритата сцена да е в Новия град с 1000 места. Културното средище ще е на северния скат, който е отвоюван от свачище.

         Амфитеатърът е планиран с великолепна гледка към залива, а изграждането му се вписва в концепцията за насищане на този район с обекти за културно-масови мероприятия. Амфитеатърът ще бъде сгушен сред обилна зеленина в най-стръмния участък от брега – на ул.“Изгрев“, ще разполага с панорамно стълбище и асансьор за посетителите.

         Николай Димитров е под №69 в бюлетината!