В СУ ”Любен Каравелов” гр. Несебър отбелязаха Европейския ден на спорта

         Денят бе изпълнен с много движение, емоция и радост. 600 ученици (над 50 % от всички учащи ) в СУ ”Любен Каравелов” – Несебър се включиха активно и с желание в осмото издание на Европейския ден на спорта в училище.

         Над 200 души аплодираха изявите на малки големи спортисти. В продължение на 120 минути ученици от различни възрасти участваха в организираните от преподавателите по физическо възпитание и спорт Георги Петрушев, Димитър Момчилов, Илиян Дуков, Красимир Бакалов и Милчо Янчев турнири по лека атлетика, футбол, волейбол, баскетбол, народна топка и занимателни игри ( скачане с чувал, дърпане на въже и др. ).

         Европейският ден на спорта в училище е една от най-масовите инициативи, в които децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот. През тази година той беше със специална насоченост, а именно – “Спорт #БезОтпадъци“.

         Поздравление към младите спортисти отправи директорът на училището Ирина Велкова.

         Европейският ден на спорта в училище е посветен на насърчаването на физическа активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за принадлежност към училището за всеки участник. Чрез този ден се дава възможност да се популяризира физическото възпитание и спорт в училището, да се подобрят общественото здраве и благополучие, чрез въвеждане на методи за учене през целия живот и да се засилят участието и развитието на социалните умения сред учениците.

         Инициативата Европейски ден на спорта в училище е част от Европейската седмица на спорта и е подкрепена от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.