ОТКРИХА МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СГРАДА В С. ТЪНКОВО

         Кметът на Община Несебър Николай Димитров тържествено преряза лентата на нова многофункционална сграда с пенсионерски клуб в с. Тънково. До него застана кметът на селото Златин Георгиев и председателят на пенсионерския клуб Бистра Кондакчиева.

         „Радостен съм, че днес се събираме по много приятен повод – многофункционалната сграда в Тънково е вече завършена и съвсем скоро жителите ще могат да я ползват за обществени и културни дейности. Община Несебър ще продължава да работи за благоустрояването на селото и за осъвременяване на инфраструктурата, озеленяването и цялостната визия на населеното място.“ – каза кметът Димитров при откриването.

         Сградата представлява триетажна постройка с проектиран на първия етаж пенсионерски клуб, в който възрастните жители ще осъществяват срещи и колективна дейност.

         На следващото ниво е оформена многофункционална зала за културна и обществена дейност и канцелария за администрацията на Община Несебър, която ще обслужва жителите. Достъпът до това ниво ще се осъществява посредством стълби и асансьор, оразмерен за ползване от инвалиди. На третото ниво отново ще има административни помещения.

         Веднага след предстоящото в близките дни оформяне на документите за ползване на сградата тя ще влезе в експлоатация, а междувременна ще бъде обзаведена с подходяща мебелировка.

         Веднага след събитието кмета на община Несебър посети читалището, за да поздрави секретаря му по повод получено по европроект техническо оборудване, обезпечаващо дейността на институцията.