Започна регистрацията за Местните избори в Несебър

         Започна регистрация на кандидатска листа за кмет на Община Несебър, на кандидат за кмет на кметство и кандидати за общински съветници за участие в Местните изборите на 29.10.2023 г.

         Инициативен комитет на независимия кандидат за кмет на Община Несебър Николай Димитров представи пред ОбИК 4 369 саморъчни подписи

         Първата за регистрацията бе за Росица Ракова за независим кандидат за кмет на кметство село Баня в община Несебър, предложена от инициативен комитет, за участие в изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г. , а в нея се съдържа 47 броя саморъчни подписи.

         Втората регистрация бе от Местна коалиция „Българки гласъ“ за Петър Костадинов като кмет на кметство в с. Оризаре в община Несебър.

         Третата регистрация бе от Инициативен комитет за регистрация на кандидатска листа на Николай Димитров за независим кандидат за кмет на община Несебър, а в нея има списък от 421 листа по Приложение № 56-МИ от изборните книжа, съдържащ 4 369 броя саморъчни подписи.

         Звездалина Каравелов от пп „Възраждане” е регистрирана за кандидат – кмет на Община Несебър,а за кмет на кметства ще бъдат за Обзор от Мария Попова,за Св.Влас от Виолета Попова и Любчо Тодоров за Гюльовца.Регистрирани са и 14 кандидат-съветници.

         От пп „Земеделски съюз Александър Стамболийски” е регистриран Недко Петров за кмет на кметство в Свети Влас, а партията ще има листа от 21 кандидат-съветници, водена от Ивайло Илиев.

         Мария Тодорова се е регистрирала за независим кандидат за кмет на кметство Обзор в община Несебър, предложена от Инициативен комите, съдържащ списък от 500 подписа.

         От коалиция „Левицата” се регистрира Христо Николов като кандидат за кмет на кметство в Тънково, а коалицията ще има листа от 15 кандидат-съветници, водени от Георги Георгиев и Сотир Наумов.