Роят се кандидати за Местните избори в Несебър

         На предишните избори през 2019 г. имаше 7 партии, 3 коалиции и 1 инициативен комитет, а засега понастоящем са 20.

       Инициативен комитет за независим кандидат за кмет на Община Несебър Николай Димитров вече е регистриран в Общинската избирателна комисия /ОбИК/– Несебър на 9 септември. Кметът завършва четвъртия си мандат /две мандата и общински съветник 1999-2007 г./.Инициативният комитет е представен от председателя Ирина Лашкова, а членове са: Яни Николов от Несебър, Галин Нанев от Обзор, Петър Козаров от Свети Влас и Темка Томова от Свети Влас.

         Вече е и ход е подписката за издигане на Николай Димитров като независим кандидат за кмет.Инициативният комитет, който предлага Николай Димитров за независим кмет на община Несебър за мандат 2023-2027 обяви, че на 9 септември е била изпълнена законоустановената процедура по подаване на документи за регистрация на комитета от Общинската избирателна комисия. С решение № 9 на ОбИК е потвърдена и самата регистрация.

         В изпълнение на изборния закон, Инициативният комитет стартира подписка за издигане на Николай Димитров като независим кандидат в кметските избори и разчита на подкрепата на жителите на община Несебър, на политически партии, организации и сдружения.

         Още един инициативен комитет за независим кандидат за кмет на село Баня е регистрирана за Росица Ракова – бивш председател на инициативния комитет за референдума срещу обособяването на Обзор като община.

         Още един инициативен комитет за независим кандидат за кмет на Гюльовца е регистриран от Жельо Желев, досегашен избиран от името на пп „МОРЕ”.

         След регистрацията на Инициативния комитет за независимия кандидат – кмет на община Несебър Николай Димитров започнаха да се роят кандидат до кандидат, както в общината, така и в съставните,а също и за общински съветници.

         Общинската избирателна комисия – Несебър регистрира кандидат за кмет на Община Несебър Звезделина Каравелова от пп „Възраждане”, представлявана от Костадин Костадинов.Партията ще има кандидати за кмет на кметство в гр. Обзор, гр. Свети Влас и с. Гюльовца и за общински съветници.

         За кмет на Община Несебър се регистрира и Лазарина Стоянова от пп „Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, представлявана от Спас Панчев, а от съюза ще има и кандидат общински съветници.

         Ивелина Дянкова е упълномощена да подкрепи потенциалния кандидат за кмет на Общината, представлявана от пп „Български социалдемократи”на Георги Анастасов, а ще имат и общински съветници.

         Коалиция от партии „Заедно за силна община” се регистрира Михаил Михов като кандидат – кмет на Община – Несебър, представлявана от Цветан Цветанов. Коалицията се е регистрирала в изборите за кмет на кметство в: гр. Свети Влас, гр. Обзор, с. Равда, с. Оризаре, с. Тънково, с. Кошарица и с. Гюльовца и с. Баня , а също така и за кандидати общински съветници.

         След това в рояка се регистрираха: Средна европейска класа, Свобода, МОРЕ, БЗНС, Национално движение за стабилност и възход, ГЕРБ, Продължаваме промяната – Демократична България, мк Български гласъ /пп “ Български гласъ, пп “Има такъв народ”, пп “Български възход” и кп„Граждани за общината”,Зелените, Български съюз за директна демокрация, ССД, пп СБОР /„Справедлива България обединени родолюбци“/, СДС, МИР, БСП за България, Левицата.

         Засега, това е най-големия рояк кандидати за: кмет на община Несебър, съставните селища на общината и общинските съветници.