Изтече срокът за регистрация на партиите и коалициите за участие в местните избори в Несебър

         Кандидатите са за 3 инициативни комитети, 14 партии и 5 коалиции

         СДС в Несебър се отцепи от ССД и ГЕРБ и се регистрира самостоятелно. Цветан Цветанов представляващ кп „Заедно за силна община” преупълномощи трети лица за регистрацията, а пп ИТН,която винаги се регистрираше самостоятелно, за първи път прави коалиция. Местен общественик пък стана партиец.

         Инициативен комитет за независим кандидат за кмет на Община Несебър Николай Димитров вече е регистриран в Общинската избирателна комисия /ОбИК/– Несебър.

         ОбИК вече е регистрирала кандидат за кмет на Община Несебър от пп „Възраждане”, а партията ще има кандидати за кмет на кметства и общински съветници.Същото се отнася и за регистрацията на пп „Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, както и за пп „Български социалдемократи”.

         За първи път се регистрира и коалиция от партии „Заедно за силна община”/ Републиканци за България и Зелен съюз/. Към заявлението е приложено пълномощно от Цветан Цветанов /отстранен от ГЕРБ/, в качеството му на представляваш коалицията, с което овластява Виктор Серафимов да представлява коалицията във връзка с регистрацията й в ОИК, включително и с правото да преупълномощава трети лица с предоставените му права. Регистрацията е за кандидат на кмет Община Несебър, за кандидати на кметове в кметствата и общински съветници.

         В регистрацията са вписани още от политически партии: Средна европейска класа, Свобода, МОРЕ, БЗНС, Национално движение за стабилност и възход, ГЕРБ, Български съюз за директна демокрация, пп ССД, пп СБОР /„Справедлива България обединени родолюбци“/, СДС и МИР.

         Регистрирани са и други коалиции: пк „Продължаваме промяната – Демократична България”, мк Български гласъ /пп “ Български гласъ, пп “Има такъв народ”, пп “Български възход” и кп„Граждани за общината”,Зелените/, пк „БСП за България”, кп„Левицата”.

         В инициативни комитети за независими кандидати са регистрирани: за с.Баня Росица Ракова – бивш председател на инициативния комитет за референдума срещу обособяването на Обзор като община и Жельо Желев за с.Гюловца , досегашен избиран от името на пп „МОРЕ”.

.