Първият кандидат за кмет на Община Несебър за местните избори вече е известен

         Инициативен комитет за независим кандидат за кмет на Община Несебър Николай Димитров вече е регистриран в Общинската избирателна комисия /ОбИК/– Несебър на 9 септември. Кметът завършва четвъртия си мандат /две мандата и общински съветник 1999-2007 г./.Инициативният комитет е представен от председателя Ирина Лашкова, а членове са: Яни Николов от Несебър, Галин Нанев от Обзор, Петър Козаров от Свети Влас и Темка Томова от Свети Влас.

         Още един инициативен комитет за независим кандидат за кмет на село Баня е регистрирана за Росица Ракова – бивш председател на инициативния комитет за референдума срещу обособяването на Обзор като община.

         Още един инициативен комитет за независим кандидат за кмет на Гюльовца е регистриран от Жельо Желев, досегашен избиран от името на пп „МОРЕ”.

         ОбИК заработи официално в заседателната зала на Община Несебър.В отсъствието на председателя Стоян Златинов, комисията бе председателствана от заместник – председателя Виктория Теоклиева.

         Още два инициативни комитети за независими кандидат- кметове бяха регистрирани в ОбИК, от Обзор – за Мария Тодорова и от Кошарица – за Димитър Трифонов.