ЦИК отхвърли искането на Стоян Пирев в Несебър

         ЦИК отхвърли искането на Стоян Пирев от пк ГЕРБ-СДС, юриста Веселин Радев да бъде секретар на Общинската избирателна комисия в Несебър.Комисията отхвърли искането на Стоян Пирев срещу Веселин Радев и потвърди предложението на Даниел Михалев от пк ПП-ДБ за секретар на ОбИК да стане Веселин Радев като подчерта, че той е юрист с дългогодишен опит в работата на комисията през годините.

         Преди окончателното решение на ЦИК Пирев протестираше,че е против длъжността „Секретар” на Радев, тъй като заемал ръководна длъжност в община Несебър.Звезделина Каравелов от пп „Възраждане” също претендираше за Валентина Теоклиева тя да стане „Секретар”. Упълномощени представители на партии и коалиции в Несебър имаха предложения с претенции за заемане на други длъжности.Възникна дебат, който бе прекратен, след което бе изпратен протокол до ЦИК.

         В края на краищата с Решение №2204/04.09.2023 ЦИК назначи Общинска избирателна комисия в община Несебър в състав от 11 членове: Стоян Златинов – председател,: Виктория Теоклиева, Десислава Стефанова, Неслян Тодорова – зам. председатели, Веселин Радев – секретар и членове: Десислава Николова,Ива Якимова, Милена Василева,Николай Кожухаров,Руска Узунова, Станислав Славов.