Дори и да има балотаж за кмет на Несебър, ще се състои нищо друго, освен поредния водевил

„Водевилистите” на Местните избори в Несебър през 2011 г.

         Водевилът на политическите опозиционери срещу кмета на Община Несебър Николай Димитров на Местните избори започнаха през 2007 г. и се състояха през 2011, 2015 и 2019 г. Водевилът на опозиционерите е неоспорим и не може да се случи по друг начин, освен всички да загубят изборите.Това ще се случи и на изборите през 2023 г

         Така или иначе ден след ден наближава времето за избирането на кметове и общински съветници в община Несебър.И този път активната предизборна кампания ще съвпадне с края на активния туристически сезон.

         Апропо, започна се и формирането на инициативни комитети и предизборни щабове в подкрепата на заявените намерения за един или друг от кандидатите.Повечето от тези кандидати ще се регистрират за изборите чрез подписка на инициативни комитети, разчитайки на тях и като предизборни щабове.

         Нито един досега не е обявил официалната си кандидатура, нито като от партия, коалиция и инициативен комитет, както за кметовете, така и за общинските съветници. Всичко останало са догадки, митове и легенди за предизборната кампания, на която ще се гласува на 29 октомври, седмица по-рано, или по-късно на 5 ноември.Затова ще се произнесе президента на Република България Румен Радев.