Петровден винаги ще бъде честван в редакцията на вестник «Слънчев бряг прес»

           И все пак тя /Земята/ се върти, беше казал на времето Галилео Галилей и тя продължи да се върти. Уточнението към твърдението е, че тя се твърди, но вестник „Слънчев бряг прес” не се върти, а се движи.Офисът на редакцията отдавна е обездомена, но отпечатването му продължава да се движи, издава се – печатно и електронно.

         Тогава Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Иоаникий уважи поканата на редакцията на вестника „Слънчев бряг прес” да отслужи тържествен водосвет на обновения ни офис.

         Въпреки натоварената си програма и ангажименти за посрещането на Ксантийския владика за традиционния събор на каракачаните на Карандила, Дядо Владика изпълни дадения обет пред редакцията и извърши тържествения водосвет точно на Петровден – Денят на Св.Апостоли Петър и Павел.

         На водосвета присъстваха Бургаския архиерейски наместник Борис Беров, секретарят на Сливенската митрополия Вълкан Янев, богословът Ангел Ангелов от Свети Влас, общественици и сътрудници на вестника.

         Като молитвен дар за редакцията дядо Владика принесе направо от Йерусалим копие от осветена чудотворна икона на Света Богородица, известна като Света Богородица Йерусалимска, и частица от Светия кръст Господен.

       Иначе казано, както преди, така и на Петровден вестник „Слънчев бряг прес” винаги ще бъде честван.А движението на вестника ще се движи.