Имаше ли преврат и /символичен/ метеж в Несебър срещу Общинския съвет

         Нямаше кръвопрелития между частната военна компания „Вагнер” на Евгений Пригожин и Кремъл, а се случи същото, както се е получавало и друг път. Пригожин тръгнал с войската си срещу Москва, а накрая се оказа, че заедно с приближените, се отказа от пътя и пристигна в Минск.

         Ще бъде прекалено да се преувеличава, че под формата на своеобразен метеж, практически група общински съветници в Несебър предизвикаха символичен метеж.Имаше съзъклетници, имаше подбудители, имаше и явни подстрекатели.

         Преди проектодневния съветникът Петър Тодоров, който никога не е признал, че е явен ренегат, успя да подбуди присъстващите в Общинския съвет да се отхвърлят няколко точки, които са вписани.Това естествено не се случи, защото съветниците го отхвърлиха.

         След това съветникът Венелин Ташев обяви, че не е съгласен с дневния ред на Общинския съвет, и апелира останалите честни съветници да напуснат съвета.Придумайки подсрекателството Ташев напусна пръв заседателната зала, а след него тръгнаха: Петър Тодоров- съветник от МК „БСП за България”, платформист в СНЦ „Напред Несебър, Недялко Йорданов от мк „СЪЮЗ НА СВОБОДНИТЕ ДЕМОКРАТИ“ /ПП “СЪЮЗ НА СВОБОДНИТЕ ДЕМОКРАТИ”, ПП “СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ”, ПП “ВМРО – Българско национално движение”/, Христо Яръмон от мк ГЕРБ/СДС, Пейчо Колев, Демир Петров, Виктор Паскалев.

         Със завърналия се в Общинския съвет Георги Георгиев, и неприсъстващия Кирил Донев, под председателството на Румен Кулев бе гласуван проектодневния ред, след което започна гласуване точка след точка и заседанието бе прикрито в 12,37 ч., а решенията бяха единодушно.

         В залата присъстваха още: 1 общественик, 1 платформист, 1-2 от ГЕРБ/СДС – политици в опозиция. Както тези, така и заради напусналите съветници, нямаше нито преврат, нито /символичен/ метеж, нито друго брожение.Вероятно, на следващото заседание на Общинския свет, напусналите съветници ще се върнат.В такива случаи се казва с три : „Много шум за нищо”. Същото, което се случи през 2013 г. когато петима съветници от ГЕРБ напуснаха Общинския съвет – Несебър и след това се върнаха.