Журналистът от БНТ Александър Марков бе удостоен с Голямата награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“

         Александър Марков от Българската национална телевизия получи голямата награда на Сдружение „Награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“ на церемония, която се проведе за тринадесета поредна година край морския бряг в “Марина Диневи“.

         Журналистът взе отличието за работата си, разкриваща първите събития след военния конфликт в Украйна и документален филм, който бе излъчен по повод годишнината от началото на войната. Лентата „Войната в Украйна: няколко истории по-късно“ проследява няколко човешки съдби, преобърнати от конфликта.
Сред отличените през тази година бе и Лора Крумова от “Нова телевизия“, която бе сред номинираните с две свои интервюта, разкриващи детайли около закона “Магнитски“. Репортерът и водещ на новините на БТВ получи специална награда за репортажите си след опустошителните земетресения в Турция.

         Журналистът от „Евронюз“ Марина Стоименова също получи награда. Тя бе за продукцията на българския канал “Годината на войната“, която представи поредица от репортажи и интервюта за годишнината от нахлуването на Русия в Украйна и бе излъчена в пет страни. Отличие получи и Миглена Казарян от предаването “Бразди” на БНТ, което навършва 60 години през тази година.