„Асеновец” победи лидера на „Несебър” с 2:1. В края на мача играчите на „Несебър” получиха своите медали за първото място в Югоизточна трета лига.

         Футболните отбори „Асеновец” и „Несебър” бяха един срещу друг в мач от последния 38 кръг на Югоизточна трета лига. И за двата отбора победата бе без особено значение, но това не им попречи да се хвърлят с желание и хъс за успех в срещата.

         За гостуващия отбор на „Несебър” беше с подмладения състав: 14-годишния вратар Велин Желев, Никола Желязков като резерва и 17 – годишният Радослав Терзиев, който започна като титуляр.

         Още в първото полувреме, след близо 14 мин. игра, гостуващият морски тим откри резултата с попадение на Хидает Хюсеин. Последваха още опасни ситуации и пред двете врати, гостите имаха и претенции за дузпа към края на първата част.

         Второто полувреме също започна на високи обороти. Още в началото „Асеновец” успя да изравни резултата с гол на Александър Димов в 55 мин.

         След това също не липсваха положения, но също така и нарушения. Към 57 мин. „Асеновец” остана с 10 човека на терена, след като Александър Христев получи втори жълт и съответно червен картон. В 65 мин. Реджеб Халил от „Асеновец” вкара гол и резултата стана 2:1.

         Загубата от последния мач за сезона не помрачи радостта на „Несебър” от това, че отборът спечели Югоизточна трета лига и вдигна купата за първо място, отправяйки се към „Б“ група. Футболистите и техният треньор Николай Жечев получиха своите медали на стадион „Шипка“ след края на мача с „Асеновец”.

       За статистиката, отборът на „Несебър” е с голова разлика 84 – 32, най-отбелязаните голове в първенството – 84 гола, а попаденията на Трайо Грозев също е първи голмайстор в първенството – с 25 гола.

         Още в предпоследния кръг президентът на „Несебър” – Недялко Москов – коментира ситуацията в клуба, след като отборът си заслужи първото място във Втора лига.

         Паралелно с радостта от успеха, Москов изтъкна и един сериозен проблем. За да бъде обезпечен клубът, са необходими допълнително 150 хиляди лева до края на календарната година.

         Президентът заяви, че работи интензивно по въпроса и се надява средствата да бъдат осигурени. Той се надява с общи усилия въпросът да бъде решен. Ако парите не могат да бъдат гарантирани обаче, Москов е категоричен, че „Несебър” няма да играе във втория ешелон и ще остане в Трета лига през следващия сезон.