Мисис България Вселена 2022 Оксана Желяпова проведе благотворителна вечеря за подкрепа на Бесарабските българи в Молдова

         На първи Юни в ресторант  “Адмирал “ в Свети Влас се проведе благотворителна вечеря за подкрепа на Бесарабските Българи в Молдова. Организатор на събитието беше Мисис България Вселена 2022 Оксана Желяпова.

         Целта на благотворителното събитие беше опазването на националните корени и културно наследство на цялата общност, която живее извън пределите на България, подпомагане на малкото останали български училища в критично положение, в частност българския културен център  „Детская Школа Искусств им. Г. Мурзакова“, г. Твардица да бъде подпомогнат с музикални инструменти, носии и всичко свързано с българския фолклор, история и традиции както и Рехабилитационения център за болни деца.

         Датата първи юни интернационалният ден на детето не беше избрана случайно. Оксана е майка на две момичета и споделя, че за нея децата са най-важното нещо и именно заради това е решила да съчетае празника с благотворителното мероприятие. Нейното единствено желание на този ден е  всички деца по света да са живи и здрави и да не се нуждаят от нищо. Тя споделя „За това ние сме тук, сега, днес, утре всеки ден -за вас живеем“.

         Гостите се насладиха на приятна програма и изненади с водещ – певецът и стендъп-комеди актьор Георги Величков и великолепната музика от уникалните Сандра и Артур. Масите бяха украсени с живи цветя, всичко беше свързано с тематика за България ,за да запазим Българско. Кутията за дарения беше ръчно изработка с бисер и рози в старобългарския стил.

 

         На децата присъстващи на събитието бяха поднесени подарци по повод на празника, както и балоним които бяха пуснати във въздуха от децата с послания за мир в целия свят.

         На събитието присъстваха хора от много националности и идеята за създаване на такива меророприетие имаше за цел сплотяяване без значение от раса или националност.

         На самото събитие присъстваха личности от различни сфери, които се включиха в тази красива кауза. Оксана изрази своята благоданост към всеки един от тях и го определи като свое „семейство“, защото хората, които подпомагат нейните благотворителни каузи и остават близки за цял живот.

         В благодарствената си реч Оксана отправи специални благодарности към  Диневи Груп , кмета  Иван Николов, сладкарница “ CLIO “, Компания „ТРИГЛАВ – ЕДЕЛВАЙС “ ЕООД Лавандуловое масло и Розовое масло,  магазини “Фиола” и много още хора които не успяха да дойдат но се включиха със голямо удоволствие в благотворителната кауза.