„Несебър” се наложи безапелационно над „Черноморец 1919” с 1:0

         Отборът на „Несебър” се наложи безапелационно с 1:0 над „Черноморец 1919” – Бургас. Пред пълните трибуни на Градския стадион несебърският лидер можеше да постигне още по-изразителна победа, ако домакините бяха вкарали създадените чисти положения.

         А тези чисти положения бяха повече от дузина и в двете полувремена.Голът се печеше удар след удар, и така или иначе, попадението бе открито в 70 мин. След центриране на капитана Николай Костов и респектиращ удар с глава на голмайстора Трайо Грозев, а вратарят просто остана като препариран.

         Докато играчите на „Несебър” показваха и демонстрираха футбол черноморските гости вместо футбол играеха нещо като баскетбол и хандбал, а на определени моменти и като свободна борба. По този начин главният съдия на мача беше принуден да вдигне половин дузина жълти картони на черноморци.

         Периодично фенове от „Черноморец 1919” хвърляха огромни гърмежи, но нищо не се промени, и след последните 3 минути продължение мачът завърши с 1:0.Отборът на „Несебър” бе подкрепян от фенове на английска агитка, почиващи в Слънчев бряг.

         От проведената благотворителна инициатива в подркепа на нашия вратар Пламен Колев бяха събрани 3600 лева. От ОФК „Несебър“ споделиха:

         „ОФК ”Несебър” иска да Благодари на всички хора,които днес дариха пари за нашия вратар Пламен Колев. Сумата,която се събра е около 3 600лв. Това е много по-голяма победа за нас,отколкото постигната днес на зеления терен!“

         „Несебър” е лидер в групата с актив от 76 т., следван от „Гигант”- Съединение със 73 т. и „Черноморец – 1919” с 68 т.

         В следващия кръг на 10 май „Несебър” гостува на „Гигант”- Съединение, на 13 май „Несебър” приема „Димитровград 1947”, гостува на „Берое 2” на 20 май, приема „Левски” на 27 май, и гостува на 3 юни в последния кръг на „Асеновец”