И в Несебър – за мир, труд и солидарност

        Под лозунга “Мир, труд и солидарност“ в Общинския съвет на БСП се чества 1 май – Денят на труда и Международната работническата солидарност.По инициативата на председателя на Общинския съвет на БСП – Несебър Яни Янулов слово за празника произнесе ветерана на партията Никола Харизанов.

          Той заяви, че за да има достоен труд, спокойствие в домовете ни и семействата ни – на първо място е мирът. Затова, ние се обявяваме за мир. Войната да спре. Тази война вреди на Европа, на България, на всяко семейство и на всяка икономика. Мирът е и гаранция за развитие напред.

          Както и през годините, и този път се събраха хора от четири поколения.В чест на празника имаше индивидуални песни от Евгени Петрохански, а имаше и хорови изпълнения.Поздравителен адрес имаше и от дългогодишния кмет на община Несебър Васил Киров, на когото наближава 90-годишнината му.

          В културния афиш на Община Несебър няма никаква проява за Първомайския празник. Същото се отнася и за читалищата, и за т.н. Се Не Це – та – нацвъкали се от кола и въже в цялата община.