В ХОД Е СТРОИТЕЛСТВОТО НА СГРАДА С МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СПОРТНА ЗАЛА НА СТАДИОНА В НЕСЕБЪР

         Продължава градежа на строителството на дългоочакваната сграда с мултифункционална спортна зала на Градския стадион в Несебър. Вече е издигната нконструкцията на закритата спортна зала на стадиона.

         Новата сграда ще е едноетажна и ще се състои от две части, разделени на високо тяло – многофункционална спортна зала и ниско тяло – обслужващи помещения, с осигурен вътрешен достъп между тях. Спортната зала ще е размери 34х46 м. Ниското тяло има приблизителни размери 6х16 м.

         Изграждането на спортната зала цели създаването на условия за упражняване на различни видове спорт – баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, тренировки по художествена гимнастика, футзал /футбол на малки врати/ и осигуряването на възможност за провеждане на тренировъчна дейност и състезания през всички сезони.

         Проектът предвижда спортно оборудване с цел практикуване на богато разнообразие на спортове и дава възможност за разделяне на залата на 2 игрални полета чрез специална разделителна завеса. Залата ще бъде снабдена с качествени съоръжения за различни видове спорт, които могат да бъде местени в различни конфигурации според нуждите на ползващите залата.

         Ще бъдат доставени и монтирани 2 броя баскетболни кошове с регулируема височина, преместваеми, притежаващи FIBA сертифициран клас 1, както и волейболен състезателен комплект с регулируема височина, вграден обтегач, антена и омекотяваща защита, включително съдийски стол,състезателен тенис комплект с мрежа и стойки, хандбални врати, одобрени от Международната Федерация по Хандбал и 2 бр. футболни врати с мрежи за минифутбол.

         Предвидени са мобилни трибуни с 200 седалки за зрителите, които могат да бъдат задвижвани автоматично. Те ще се прибират при провеждане на тренировъчна дейност.Осветлението на залата ще бъде енергоспестяващо, изпълнено с ЛЕД прожектори.