Текучеството на общинските съветници от пп МОРЕ в Общинския съвет в Несебър продължава

         Поредното текучество в Общинския съвет – Несебър продължава и след оттеглянето на съветничката Тонка Пешева и избирането на Иван Янев за съветник с решение на Общинската избирателна комисия – Несебър на 30.03.2023.

         На 13 април обаче в Общинския съвет бе депозирана оставката на Иван Янев, а на същата дата Кирил Янков също се оттегли като съветник от пп МОРЕ.

         След подадените оставки председателят на Общинския съвет Румен Кулев уведоми Общинската избирателна комисия – Несебър за избор на поредния общински съветник от пп МОРЕ. В поредния списък за избор е на Виктор Паскалев. Ако също не подаде оставка.

         Текучеството в местния парламент започна на 24.06 2021 когато общинският съветник Благой Филипов от партия „Море“ напусна партията и бе обявен за независим в Общинския съвет, а следващия в поредицата бе Тонка Пешева, която се оттегли.

         В Ръководството на пп МОРЕ е избрано Изпълнително бюро, в което Пейчо Колев е председател, а членове са: Мария Алексиева, Тонка Пешева, Виктор Паскалев и Драгомир Попов.

         Членовете на Изпълнитебното бюро на ПП „Море” са вписани в регистъра на политическите партии с решение от 22.10.2020 год. по фирмено дело 438 по описа за 2008 год. на СГС. Понастоящем Драгомир Попов е почина през 2021 г., а Тонка Пешева е напуснала пп МОРЕ

         По спирането на текучеството в пп МОРЕ ще се произнесе и Общинската избирателна комисия в Несебър след Великиденските празници