Круизните туристи отново се завръщат в Несебър

Aerial Norwegian Jewel.Norwegian Jewel – Norwegian Cruise Line

         Първото акустиране пред Морска гара ще бъде на 5 април

         Несебър и Варна са включени в три програми на Norwegian Cruise Line. Пътуванията са планирани и в маршрута влизат пристанищата Атина (Пирея, Гърция), Кушадасъ (Турция), Истанбул (Турция), Констанца (Румъния), Варна (България), Несебър (Бургас, България), Миконос (Гърция), Санторини (Гърция).

         Първите круизни туристи са планирани да акостират на пристанището във Варна на 4 април, а ден по-късно те ще бъдат в Несебър. Следващите две дати, на които се очакват гостите, са 1 и 10 май във Варна и 2 и 11 май в Несебър.

         Програмите включват културни и исторически забележителности в регионите, които чуждестранните туристи ще посетят. Круизната компания е с над 50-годишна история. Последно тя е посещавала е страната ни през 2009 г. с кораба си Costa NeoRiviera, а сега Norwegian Cruise Line пристига с Jade, чийто капацитет е 2400 пътници.

         Обслужването се обезпечава от Renaissance Tours – българската компания, която от 1991 г. се е специализирала в обслужване на круизни кораби по българското Черноморие.

         От самото си създаване компанията се превърна в наземен оператор на известни круизни линии, които акостират в пристанищата Варна и Несебър. Фокусирайки се върху входящия туризъм, Renaissance Tours предлага набор от туристически услуги от обиколки по поръчка, двупосочни пътувания, пълни пакети почивки.