11 години без Благой Василев /23.10.1943-09.12.2011/

         На 9 декември се навършиха 11 години от кончината на Благой Василев.Той беше един от ветераните на туризма в България и един от най-активните деятели за развитието на туризма най-вече в най-големия туристически комплекс “Слънчев бряг”.

         Благой е роден на 23 октомври 1943.Завършил е немска филология в СУ “Св. Климент Охридски” и икономика и организация на туризма в УНСС-София. Бил е екскурзовод в сектор ГФР,ръководител на сектор “Западни туристи”, началник на отделите “НСТИ” и “Административен и протокол” в ДФ “Слънчев бряг”.

         През периода 1982-1985 е сътрудник І степен в посолството на НРБ в Кралство Испания.При завръщането си в страната заема различни длъжности в системата на туризма,от 1994 г.е експерт по туризма в Генералната централа на Браншовите синдикати в България,а от 1995 г. е избран за вицепрезидент на централата. През периода 1997-1999 е член на Съвета на директорите на “Дюни”АД и “Елените”АД.

         В състава на българската правителствена делегация на 85-тата сесия на Международната организация на труда в Женева изнася основния доклад на тема: “Приватизираните хотели, малки и средни предприятия като източник за нови работни места”.Смъртта го завари като член на Управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.