Георги Манолов от Несебър е назначен за нов главен секретар в ИАРА

         Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ е с нов главен секретар. Георги Манолов зае поста от Михаил Златев, който временно заемаше длъжността.

         В момента Манолов е общински съветник в Общинския съвет- Несебър. Той е бил заместник – кмет на Несебър в периода 2007-2011 г., а впоследствие работи на експертна длъжност – началник на отдел в Министерството на икономиката, дирекция „Оперативна програма иновации и конкурентоспособност“, като отговаря за изпълнението на програмата в Югоизточна България.

         Манолов е роден през 1972 г. в Несебър. Завършил е Колежа по туризъм към университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Притежава висше икономическо образование по маркетинг в Бургаския свободен университет. Специализирал е икономика в университета в Бремен, Германия. Придобил е и магистърска степен по електронно управление в Техническия университет в София. Владее 3 езика. Той е семеен с три деца.

         През 2015 г. Манолов е бил кандидат за кмет на Община Несебър от коалицията „ЗОРА“, обединяваща „Реформаторския блок“, „Народен съюз“ и ВМРО-БНД.

         През 2019 г. той застана начело на листата за общински съветници от местната коалиция „Съюз на свободните демократи“. Две години по-късно Манолов беше част от листата на „Изправи се! Мутри вън!“. Той се впусна в парламентарния вот като участник от гражданската квота.

         Понастоящем Георги Манолов е председател на Комисията по образование и култура, туризъм, спорт, здравеопазване, вероизповедания и социални дейности в Общинския съвет – Несебър.