БД ”Синият флаг” пак е защитен на световните стандарти

         Всяка година в навечерието на летния сезон една от най-чаканите новини е кои плажове в България и по света ще бъдат отличени със „Син флаг” за качество и високи стандарти.

         Кои плажове получиха син флаг?През 2022 г. с престижния световен стандарт в България са плажовете на Бялата лагуна, Албена, Кранево-Север, Златни пясъци, Слънчев ден, Обзор-Централен, Свети Влас-Нов плаж, Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен, Слънчев бряг-Юг, Несебър-Юг, Поморие-Изток, Къмпинг Черноморец, Созопол-Централен, Созопол-Харманите, Дюни, Дюни-Юг и Аркутино, както и яхтеното пристанище Марина „Диневи“.

         Какво представлява стандартът „Син флаг”?България е член на европейското семейство само от няколко години, но Програмата „Син флаг за плажове и яхтени пристанища“ има над 18-годишна история у нас. Тази европейска инициатива получи световна подкрепа, а днес се разпространява във всички континенти. Основната идея на Програмата е свързана с екологичното възпитание на настоящите и бъдещите поколения. Наградата „Син флаг“ е свидетелство не само за чиста природна среда в района на плажовете, но и за отличното им управление, съобразено с нейното съхранение и развитие.