Отборът на „Несебър” загуби преди края на полувремето, но може да получи служебен резултат

         Двубоят от последния кръг на Югоизточната В лига между „Загорец” и „Несебър” беше прекратен преди края на първото полувреме, след като играчи на домакините потърсиха физическа саморазправа с рефера Денислав Сталев.

         Съставът от Нова Загора, заемащ трета позиция в класирането, излезе напред в резултата, след като Милен Митев материализира отсъдената от пловдивския арбитър дузпа.

         Страстите се нажежиха малко преди почивката – 43 мин., при ситуация, която не предвещаваше ескалация на напрежението. Сталев отсъди фаул в полза на „Несебър”, но опитният Иван Стоянов не остана доволен от решението и се нахвърли срещу съдията с неособени любезни реплики.

         Последва червен картон за бившия нападател на ЦСКА и националния отбор, след което той изблъска рефера в гърдите. Настана суматоха, като в мелето се включиха и други играчи на новозагорци, които не останаха безучастни.

         Стресираният Сталев, усетил, че атмосферата на стадиона става взривоопасна, наду свирката и прекрати мача.Феновете на „Загорец” обсадиха съблекалните и дълго време след края на срещата изчакваха Сталев и асистентите му, но полицията вече беше взела мерки и не допусна нови стълкновения.

         Най-вероятно на домакините ще бъде наложено солено наказание – служебна загуба плюс глоба. Това ще стане ясно идната седмица.Ако си стигне до служебен резултат в полза на „Несебър”, отборът ще се върне от седмо до шесто място.