„След десет години“

         В концертната зала на Артиум център  Несебър се състоя юбилейният спектакъл „След десет години“ на театралното студио при СУ „Любен Каравелов“ с ръководител Петко Божилов. То има многобройни изяви и участия в училищни мероприятия, национални ученически театрални фестивали и благотворителни концерти в общината и областта. Студиото е носител на награди за театрално, танцово и вокално изкуство.

         Юбилейният спектакъл с благотворителна кауза в полза на бивш възпитаник на училището, който провежда лечение след претърпяна операция, се проведе с подкрепата на клуб БМЧК при СУ „Любен Каравелов“ –  Несебър.  С поздравителен адрес и дарение в благотворителната инициатива се включи  кметът на Община Несебър Николай Димитров.  Юбилейният спектакъл по сценарий и режисура на   Петко Божилов бе зареден с много настроение и донесе  положителни емоции на публиката, която отново изживя магията на младежкото театрално изкуство такава, каквато я познава от последните десет години. Бившите и настоящи млади актьори показаха  високо ниво на актьорска игра в откъсите от различни техни представления, които се редуваха с ретроспективни видеоклипове, проследяващи дейността и успехите на студиото, и заслужено бяха изпратени с бурни овации.

         На благотворителния спектакъл присъстваха  граждани на общината и бившите участници от трупата  Даниела Фендулова, Мирела Ганчева, Надежда Захариева, Михаела Бербатова, Диляна Христова и Константин Николов – възпитаник на училището ни и студент от клас 2022 в НАТФИЗ. Освен тях бурни овации получиха и най-малките участници в спектакъла – четвъртокласниците Димитър Добрев и Мартина Бербатова. За високото ниво на актьорска игра пък говореха и самите артисти чрез своите роли в “Не си отивай любов”, “Въображаеми приятели”, “Ромео и Виолета”, “Любовен триъгълник”, “Изабела” и “Методика на ухажването”.  Най-новите попълнения на младите несебърски таланти Оливиа Клемпка и Анелия Белчева в компанията на Петър Шимов показаха желанието си да откриват непознати хоризонти в сферата на театъра.

         Младите несебърски театрали и доброволците от БМЧК активно подпомогнаха благотворителната акция, като  събраха общо 1605 лв. за лечението  на бившия възпитаник на несебърското училище, който бе сред зрителите в залата.