Милена Куртова-Радева представи дебютното си издание „Избирам теб, живот”

         Представиха книгата „Избирам теб, живот. Поезия и проза” в  Арт залата на Община Айтос. Авторката Милена Куртова – Радева се /само/ представи, заедно с редактора Максим Момчилов.

         Сред ценителите на поетично и прозаично слово  присъстваха: председателят на Общинския съвет – Айтос Красимир Енчев, председателят на Общинския комитет „Васил Левски“ –Айтос Атанас Атанасов, учителката от СУ „Христо Ботев” Татяна Йотова – именита поетеса, публикувала  в свободното си време 15 книги и Елена Филипова  с първата си стихосбирка за 2021

         Пристигнаха и известни имена от Бургас, Несебър и Поморие: Стойко Танков – областен управител  на Бургаска област  и областен председател на БСП – Бургас, Живко Господинов – заместник-председател на Общинския съвет-Бургас и председател на Общинския съвет на БСП- Бургас, Николай Тишев – ексдепутат и началник на Дирекция „Социално подпомагане” – Поморие  и  Яни Янулов – председател на Общинския съвет на БСП – Несебър.

         От името на кмета на Община Айтос Васил Едрев задочно бе поднесен поздравителен букет, а преди премиерата на публиката, фенове на авторката на книгата я  отрупаха с цветя и букети.

         В дебютното издание на книгата е изразено, че:

         Текстовете са защитени като емоция, език и излизане от битовия свят, утоляващи нестихващия човешки глад за доброта и красота. Част от поезията на Милена е подплатена с тъга, нюансирана е с тъга.

         Това е основното чувство. Дори когато има оптимистични нотки, сравнително по-ведро настроение, дори слънчеви лъчи, тъгата успява да се прокрадне като неизбежно състояние, настанило се в потайните кътчета на авторката.

         Стиховете и прозата отразяват битието на личността в контекста на трите времена – изненадите на миналото, въпросите на настоящето и очакванията на бъдещето“.

         Беше разказан поетическия мониторинг за Милена, а тя прочете избрани поетични стихове  и проза, приветствени от публиката  с подкрепящи  ръкопляскания. Възникнаха въпроси и отговори от творческата лаборатория на авторката, а след това започна опашка за автографи.

         „Милена е самобитно индивидуално съчетание от поезия и проза. Нещо, което трябва да продължи.“, каза в заключение редактора Момчилов и добави: „Написаната книга ще се умножава – у всекиго, който я отгърне и зачете…”