В Деня на шегата

         В Деня на шегата – 1 април в клуба на  Сдружение „С Русия за вяра, единение и култура-Несебър“ се случи важно събитие – беше открито творческо кафе-кабаре, в което самите зрители са активни участници в театралните диалози и сцени. Със своите актьорски таланти ни изненадаха и стари и млади. Най-малкият артист беше на  5 години, а най-възрастния – на 80. Независимо от това, всички заедно се веселиха без значение от разликата във възрастта  и езиковата бариера. Българските и руските приятели дружно се смееха на шегите. А това е гаранция за нашето прекрасно общуване.

         Великолепните изпълнения на Анна Лагутина и Алла Мокеева в образите на костенурката Тортила и Нептун, чудесната пародия на индийски филм от Светлана Черненко, Саша Бондаренко заедно с Джазбендер Синг – всичко блестеше със своя хумор и творчество. Публиката се забавляваше, играеше ролите си и търсеше милиона, ловейки въздушни балони, без да  обръща внимание на хаоса, създаван от веселите клоуни.

         Прекрасната група на  водещите – Елена Евтушенко, Николай Стругов и Оксана Золотих – се справи със своята задача великолепно. Прекрасният празник на хумора и смеха се проведе! Естествено, зрителите аплодираха победителката в конкурса и прекрасната изпълнителка на хумористичните стихове единадесет годишната Даша Шершнева и нейния брат Назар.

         Организатор на творческия празника, режисьор, сценарист и водещ Елена Евтушенко вярва, че в близко време ще бъде създаден клубен самодеен театър. „Ние разполагаме с всичко за тази цел – и таланти, и поклонници. И най-главното, от това има огромна нужда“ уверява тя.