Венцислав Маринов Георгиев с отличия в престижни международни математически състезания и национални олимпиади

         Венцислав Георгиев от 4 б клас на СУ “Любен Каравелов“ – Несебър е с поредните отлични резултати в международни състезания и олимпиади по математика, проведени през декември 2021 година ,януари  и март 2022 година.

         Във финала на FISO (Future Intelligence STEM Olympiad) спечели сребърен медал. FISO е международна олимпиада по математика, организирана от САЩ, с насоченост към бързо и правилно решаване на трудни математически задачи, в която България участва за пръв път. На националния кръг, проведен на 12 декември Венцислав спечели сребърен медал и правото да е едно от децата, които да представят България на финалния кръг.

         Венцислав взе участие във финала на международна олимпиада по математика, организирана съвместно от Китай и Малайзия. Тя се провежда ежегодно в два кръга – квалификационен и финал. В квалификационния кръг, който се проведе на 12.12.2021 г., участваха хиляди деца от цял свят, от които медалистите се класират за финала. Олимпиадата се състои от решаване на 25 сложни математически и логически задачи, изцяло извън учебния материал, като времето за работа е 60 минути. Венцислав си извоюва правото за участие във финала със сребърен медал и бе един от финалистите на България във възрастова група 4 клас. На финала Венцислав беше оценен със сребърен медал.

         На 06.03.2022 г. онлайн, в платформа с видеонаблюдение се проведе   Международeн кръг на Международната олимпиада Future Intelligence Students Olympiad (FISO), като на него Венцислав извоюва златен медал. Това е глобална Олимпиада, на която взимат участие най-добрите деца от всички страни, които са взели участие във финала на Олимпиадата „Интелигентност за бъдещето“ (FISO). Учениците, които са в топ 20 от всяка категория, могат да отидат да участват в Global round of Copernicus in USA, който ще се проведе 15-17 юли в САЩ.

         Успоредно с това, Венцислав Георгиев след участие в Общински кръг в Олимпиада по математика бе класиран и за участие в Областен кръг в Национална Олимпиада по математика, който се проведе на 12.02.2022 г.  Венцислав е едно от децата, което постигна най-високият резултат от всички явили се ученици от IV клас в Бургаска област.

         Отлично представяне със златен медал има и в зимния кръг на международния математически  турнир Математика без граници.