Съюзът на българските журналисти връчи годишните си награди

         Съюзът на българските журналисти връчи годишните си отличия. Тази година със специалната награда на името на „Йосиф Хербст“ беше почетен писателят и журналист Димитър Шумналиев.Това се случи в навечерието на Коледа и в дан
на св. Козма и св. Дамян Безсребренници колко е важно да се работи по съвест.         Българската национална телевизия получи шест отличия. Георги Любенов и предаването „Джинс“ бяха наградени в категорията „Телевизионна журналистика“. В категорията „Млад журналист“ отличието беше за водещите Христина Христова и Боряна Граматикова.

         В категория „Специални отличия“ вестник „Слънчев бряг прес“ за принос в българската журналистика и по повод 60-годишния юбилей на изданието председателката на СБЖ Снежана Тодорова връчи на Максим Момчилов грамотата на Годишните награди със статуетката – плакет на СБЖ с формата на златно перо.

         В отговор на отличието си несебърският журналист заяви пред аудиторията, че не представлявам само себе си, а несебърските издания: „Черноморски глас”, „Турист”, „Слънчев бряг” и „Слънчев бряг прес” с огромни традиции. Освен това, когато човек влезе в сградата на ул „Граф Игнатиев” №4 и погледнеш покрай портретите на Гео Милев и Йосиф Хербст не можеш да не си даваш сметка какво представлява журналистическия съюз.

 

 

       Година по-рано Максим Момчилов бе удостоен с ценната грамота по случай 100-годишнината на вестник „Черноморски фар”, като фаропазител за доказаната подкрепа и партньорство през годините.