Доброто не е само дума

         Доказаха го децата от 2б и 2в клас на СУ „ Любен Каравелов“ – Несебър с класни ръководители  Жана Щерева и Лилия Христова.

         През октомври и ноември те организираха мащабна благотворителна акция за събиране на средства за „ Дома за стари хора“ в село Воден, която  посветиха на юбилея на несебърското училище.

         Благодарение на дарението децата сбъднаха една мечта на обитателите на Дома – да имат своя стаичка за отмора и раздумка, с кафе машина, кана за топла вода, микровълнова печка, кът за гладене.

         Те посетиха Дома, който е светъл и чист, атмосферата спокойна, персоналът – всеотдаен и добронамерен. В уютната  столова ги посрещна директорката Златка Янева. Тя благодари и разказа за Дома и обитателите, с много загриженост и топлота. С усмивка се присъединиха и жените, грижещи се за възрастните хора. Второкласниците чуха историите и на някои от живеещите в Дома, които с гордост им показаха малкия парк с беседка, овощната градина, лозето. Разказаха за своите празници и ежедневие. В разговора се родиха нови идеи за срещи и събития.

         Доброто не е само дума, то ражда светлина, сърдечна топлина и  надежда, осмисля пътя ни. Благотворителността е прекрасен пример за възпитание в добро и милосърдие. Деца, родители, приятели, с желание се включиха в акцията, която допринесе за щастливите усмивки на възрастните хора.