В СУ ”Любен Каравелов” – Несебър отбелязаха Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

         За поредна година ученици, учители и служители в СУ ”Любен Каравелов” Несебър отбелязаха   Световния ден за борба с ХИВ/СПИН. Тази година денят и свързаните с него събития преминават под обявеното от Обединената програма на ООН за СПИН (UNAIDS) мото „Да премахнем неравенствата. Да спрем СПИН. Да победим пандемиите.“

         За първи път този ден е отбелязан през 1988 година. Тогава Световната здравна организация в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1 декември за Световен ден за борба със СПИН.

         По този повод в несебърското училище бяха проведени редица мероприятия, съобразени с възрастта на учениците. В  някои от випуските беше споделена презентация на тема  ,,Превения на ХИВ/СПИН и рисково сексуално поведение’’ по Здравна програма на Български младежки Червен кръст. Доброволци от ученическите съвети и БМЧК  с ръководител Паунка Русева закачиха червени лентички на съученици и учители в знак на толерантност към серопозитивните. Във фоайето на училището беше експонирано червено сърце, на  което учители и ученици поставиха своето послание. Проявата  приключи с традиционното запалване на сърце от горящи свещи.