Несебърски ученици с екологична акция в Международния ден на Черно море

         По случай Международният ден на Черно море ученици от СУ “Любен Каравелов” – Несебър се събраха, за да почистят една от най-големите забележителности в общината – пясъчните дюни. Към акцията се включиха и гости от Американското посолство.

         През тази година Международният ден на Черно море – 31 октомври –  отбелязва 25-тата годишнина от подписването на Стратегическия план за Черно море. Той е символ на надеждата за по-добро бъдеще на над 16 млн. души от шест държави, населяващи крайбрежието му и техните ангажименти за сериозни действия и реални резултати в усилията за опазване на морето.

         Обединявайки сили, приятелите на морето събраха повече от 10 чували с отпадъци (предимно пластмасови изделия за еднократна употреба, бутилки, кенчета, стъкла, найлонови торбички, фасове и др.), останали  край брега след края на туристическия сезон. Всички бяха изумени от мащаба на замърсяване на дюните.

         Освен екологичен ефект, акцията спомогна и за демонстриране на езиковите знания на несебърските ученици, които комуникираха със своите гости на английски език.