След с 8 гласа „За” и 2 гласа „Против” Мария Берберова-Георгиева встъпи официално в длъжност като председател на Районен съд – Несебър

         Новоизбраният Административен ръководител – председател на Районен съд – Несебър, съдия Мария Берберова, встъпи официално в длъжност.

         Председателят на Окръжен съд – Бургас, съдия Росица Темелкова, връчи Акта за встъпване в длъжност с убедеността, че амбициран и отдаден на призванието си съдия поема ръководството на един натоварен като работа районен съд в Бургаски апелативен район.

         Съдия Темелкова похвали новият председател на Несебърския районен съд за досегашната й активно проявявана дейност в реализирането на образователни инициативи и насърчаване на медиацията, като начин за извънсъдебно решаване на спорове.

         Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра с 8 гласа „За“ и 2 гласа „Против“ Мария Берберова-Георгиева за „Административен ръководител – председател“ на Районен съд – Несебър, на 21.09.2021 г. На проведеното Общо събрание на съдиите, съдия Берберова е получила пълна подкрепа от своите колеги, според които в работата си се е доказала като отличен професионалист и съдия с висок морал.

         Новият председател има над 19 години юридически стаж изцяло като съдия в съдебния район на Окръжен съд – Бургас. Била е младши съдия в Бургаския окръжен съд в периода от 09.01.2002 г. до 09.07.2004 г., след което заема длъжността „съдия“ в Районен съд – Несебър, където работи и към настоящия момент.