Сребърно ниво в Международната награда на херцога на Единбург за несебърски ученици

       Ученичките  от СУ „Любен Каравелов“  – Несебър Камила Брагина – XII клас  и Таисия Зенкович – XI клас  постигнаха сребърно ниво в Международната награда на херцога на Единбург и бяха отличени  от вицепрезидента на Р. България г-жа Илияна Йотова и Негово превъзходителство посланика на Великобритания д-р Роб Диксън.

         На официална церемония в Националния исторически музей в София общо 31 участника от цялата страна получиха своите награди. Музикални качества демонстрира Таисия Зенкович, която изсвири на флюгелхорн кратко музикално изпълнение и очарова гости и участници. Сред официалните гости беше г-жа Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ  България. Тя  поздрави младите лауреати с постиженията им в личностното  развитие.

         Наградата на херцога на Единбург е създадена преди 65 години в Англия по идея на принц Филип и днес е популярна в цял свят. В международната програма младежи на възраст между 14 – 24 г. сами постигат целите си, напътствани от своите лидери и ментори.

         Наградата на херцога на Единбург в България се провежда под патронажа на държавния глава Румен Радев.

         „Не само съм щастлива, но се чувствам и много горда от постигнатото ниво в Наградата от Камила и Таисия. Вярвам, че тяхната упоритост и целеустременост, ще им помогне да приключат успешно златното ниво. А това ще бъде стимул  за другите, както  и за бъдещи участници в Наградата от нашето училище!“, сподели техния лидер г-жа Ваня Митева.